Promocja!
Promocja IMG_9383a

Olej z pestek dyni

5 z 5 na podstawie ocen 7 klientów
(7 opinii klienta)
100 ml
250 ml
500 ml
1000 ml
Kategoria:

Inne Oleje

  • Olej makowy
  • Olej z wiesiołka
  • Olej z lnianki (rydzowy)
  • olej konopny
    Olej konopny
  • olej z krokosza
    Olej z krokosza
  • Olej sezamowy
  • Olej z czarnuszki
    Olej z czarnuszki
  • Olej z ostropestu
    Olej z ostropestu
  • Olej słonecznikowy tłoczony na zimno
    Olej słonecznikowy
  • Obrazek olej rzepakowy
    Olej rzepakowy
  • Obrazek olej lniany
    Olej lniany

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno.

Olej z pestek dyni jest polecany przede wszystkim na pasożyty, a także na schorzenia prostaty i układu moczowego, wspomaga pracę wątroby. Reguluje prawidłową gospodarkę cholesterolu we krwi. W kosmetyce stosowany jest w celu wzmocnienia włosów i nawilżenia skóry, działa wzmacniająco na paznokcie, zapewniając im zdrowy wygląd i prawidłowy wzrost, pomaga także w walce z trądzikiem czy opryszczką. Olej z pestek dyni stosuje się na zimno, jako dodatek do chleba, warzyw, sera białego, ugotowanych jajek, a także sałatek, surówek oraz do bezpośredniego spożycia. Olej z pestek dyni dobrze komponuje się także z deserami – można nim wzbogacić smak lodów waniliowych lub sernika. Produkt zaleca się osobom z problemami trawiennymi (zwłaszcza dzieciom). Zawiera dużo błonnika, który nie tylko reguluje metabolizm, ale także ułatwia odchudzanie.Ze względu na staranny i delikatny proces wytwarzania olej z pestek dyni wykazuje właściwości zdrowotne i lecznicze. Jest szczególnie skuteczny na zaburzenie trawienne u dzieci. Likwiduje większość pasożytów układu trawiennego i powoduje normalizację apetytu u dzieci. Oczyszcza organizm i wzmacnia system odpornościowy, działa profilaktycznie w przypadku chorób serca i układu krążenia. Olej z pestek dyni ze względu na swoje wartości odżywcze polecany jest także jako dodatek kulinarny do przyrządzania różnego rodzaju potraw. Może być dodawany do zup, sałatek a także wielu innych dań. Ma bardzo aromatyczny smak, ciemno zielonobrązowy kolor i orzechowy zapach. Po otwarciu należy go przechowywać w lodówce przez co zachowa pełnię swojego smaku I aromatu. Jest lekkostrawny ze względu na korzystną kombinację kwasów tłuszczowych nienasyconych, jest szczególnie bogaty w witaminy: E, B1, B2, B6, A, C i D. Zawiera duże ilości: fitosteroli, selenu, potasu i cynku. Olej dzięki dużej zawartości mikroelementów i witamin z powodzeniem stosuje się w kosmetyce, ma własciwości wygładzające, nawilżające i natłuszczające. Wygładza zmarszczki a także uleastycznia skórę i zapobiega powstawaniu rozstępów. Może być stosowany do rozjaśniania blizn i przebarwień. Informacje dotyczące właściwości oraz działania oferowanych produktów zostały przygotowane na podstawie materiałów ogólnodostępnych.  

 

7 reviews for Olej z pestek dyni

  1. 5 z 5

    :

    Naprawdę smaczny i podobno jeden z najzdrowszych olejów. Dobrze zapakowana przesyłka.

  2. 5 z 5

    :

    Próbowałem i ma ciekawy smak. Dzięki!

  3. 5 z 5

    :

    Olej z dyni pierwsza klasa,jeszcze takiego oleju nie próbowałem,polecam

  4. 5 z 5

    :

    Świetny. Gęsty, świeży, smaczny… mogłabym go po prostu pić 🙂 Marketowe wersje się nie umywają.

  5. 5 z 5

    :

    Olej super smakuje,kolorek i zapach niespotykany,polecam

  6. 5 z 5

    :

    Olej o cudownym zapachu i smaku. Przepyszny

  7. 5 z 5

    :

    Niesamowity smak. Probowalem innych, ten przypadl mi najbardziej do gustu.

Dodaj opinię