Olej z gorczycy tłoczony na zimno

(2 opinie klienta)
100ml 10.00 
250ml 13.00 
Termin przydatności: 9 miesięcy
Koszty dostawy

Olej z gorczycy, olej musztardowy Niwki

Olej z gorczycy tłoczony na zimno (znany też jako olej musztardowy) produkowany jest z możliwie najlepszego produktu bazowego — ziarenek gorczycy.
Olej z gorczycy (inaczej olej musztardowy) ma specyficzny smak. Nadaje się przede wszystkim do przyprawiania świeżo sporządzonych sałatek, zdrowych dressingów, sosów do sałatek, na przykład w połączeniu z czosnkiem.

Stosowanie oleju z gorczycy

Olej musztardowy (z gorczycy) znajduje zastosowanie w kuchni. Jest także wykorzystywany w kosmetyce (np. do włosów).

Tłoczenie na zimno oleju musztardowego z ziarenek gorczycy

Olej z gorczycy (olej musztardowy) jest 100% produktem naturalnym, tłoczonym na zimno. Na żadnym etapie wytwarzania nie jest poddawany rafinacji ani nie zawiera dodatków chemicznych czy konserwantów.

Termin przydatności oleju z gorczycy Niwki

Termin przydatności do spożycia oleju musztardowego (z ziarenek gorczycy) Niwki to 9 miesięcy.

Przechowywanie

Olej musztardowy z ziarenek gorczycy tłoczony na zimno należy przechowywać w zacienionym, chłodnym miejscu (np. w lodówce).

Dostępność oleju z gorczycy

Olej z gorczycy tłoczymy na zimno w małych partiach pod zamówienia. Wytłaczamy małe ilości, ale regularnie co daje gwarancję świeżości.

Zasady wysyłki i cena oleju musztardowego

Olej musztardowy z gorczycy nie kosztuje wiele. Oferujemy po korzystniejszych cenach oleje naturalne w butelkach o większych pojemnościach. Podobnie jak inne oleje także olej z gorczycy wysyłamy od poniedziałku do czwartku. Zamówienia zbiorcze zgodnie z regulaminem wysyłane są bez dodatkowej opłaty za przesyłkę.

Producent

Olej z gorczycy (musztardowy) tłoczymy metodą na zimno w Olejarni Niwki, Niwki 181, 26-700 Zwoleń.

Przybliżona wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 884 kcal, tłuszcz 100g, węglowodany 0g, białko 0g, sól 0g

2 opinie dla Olej z gorczycy tłoczony na zimno

  1. betti

    b.dobry w smaku-używam do dresingów,sałaty,sałatek warzywnych…

  2. kontakt

    Olej o wspanialym smaku i zapachu.Dodaje go teraz wlasciwie do wszystkiego.Mozna go jesc samego z chlebem lub innym pieczywem.Zamowilam juz kolejne smaki i bede probowac.
    Paczka dotarla szybciutko.Swietny kontakt z przemila Pania.Sklep i oleje bede polecac wszystkim 🙂

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Inne Oleje

  • olej lniany
    Olej lniany
  • olej rzepakowy
    Olej rzepakowy
  • olej z dyni tłoczona na zimno
    Olej z pestek dyni
  • Olej słonecznikowy tłoczony na zimno
    Olej słonecznikowy
  • ostropest plamisty
    Olej z ostropestu
  • olej z czarnuszki
    Olej z czarnuszki
  • Sezam
    Olej sezamowy
  • Krokosz barwiejski
    Olej z krokosza barwierskiego
  • olej konopny tłoczony na zimno
    Olej konopny
  • Lnianka siewna (Camelina sativa L.)
    Olej z lnianki (rydzowy)
  • wiesiołek
    Olej z wiesiołka
  • mak
    Olej makowy
  • kokos
    Olej kokosowy
  • ogórecznik lekarski
    Olej z ogórecznika
  • len złocisty
    Olej z lnu złocistego
  • Sezam indyjski
    Olej z czarnego sezamu
  • Olej z nasion chia

Zobacz także

  • Nasiona chia
  • Olej z nasion chia tłoczony na zimno
  • Syrop z jagody kamczackiej
  • Nasiona konopi łuskane