Olej z ogórecznika tłoczony na zimno

(1 opinia klienta)
100ml 22.00 
250ml 44.00 
Termin przydatności: 6 miesięcy
Koszty dostawy

Olej z ogórecznika Niwki

Olej z ogórecznika wytłaczamy z nasion rośliny botanicznej o nazwie Borago Officinalis (ogórecznik lekarski). Olej z ogórecznika lekarskiego tłoczony jest metodą na zimno, nieoczyszczony. Ma zielono — żółtym kolor, delikatny smak i zapach.

Zastosowanie oleju z ogórecznika

Olej z ogórecznika lekarskiego tłoczony na zimno znajduje zastosowanie np. w kuchni wyłącznie na zimno, np. jako dodatek do surówek, sałatek itp.

Tłoczenie na zimno oleju z ogórecznika

Olej z ogórecznika tłoczony na zimno to produkt w 100% naturalny. Na żadnym etapie wytwarzania nie jest poddawany rafinacji ani nie zawiera dodatków chemicznych czy konserwantów.

Termin przydatności oleju z ogórecznika lekarskiego Niwki

Termin przydatności do spożycia oleju z ogórecznika Niwki to 6 miesięcy.

Przechowywanie

Olej z ogórecznika lekarskiego tłoczony na zimno należy przechowywać w zacienionym, chłodnym miejscu (np. w lodówce).

Dostępność oleju z ogórecznika

Olej z ogórecznika lekarskiego tłoczymy na zimno w małych partiach pod zamówienia. Wytłaczamy małe ilości, ale regularnie co daje gwarancję świeżości.

Zasady wysyłki i cena oleju z ogórecznika lekarskiego

Olej z ogórecznika nie kosztuje wiele. Oferujemy po korzystniejszych cenach oleje naturalne w butelkach o większych pojemnościach. Podobnie jak inne oleje także olej z ogórecznika lekarskiego wysyłamy od poniedziałku do czwartku. Zamówienia zbiorcze zgodnie z regulaminem wysyłane są bez dodatkowej opłaty za przesyłkę.

Producent

Olej z ogórecznika tłoczymy na zimno w Olejarni Niwki, Niwki 181, 26-700 Zwoleń.

Przybliżona wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 884 kcal, tłuszcz 100g, węglowodany 0g, białko 0g, sól 0g

1 opinia dla Olej z ogórecznika tłoczony na zimno

  1. joannaglowniak79

    Przepyszny olej. smak słonecznika a na końcu posmak ogórka. Pychota. Używam go kosmetycznie jak większość olei tłoczonych na zimno, nierafinowanych Ten to zdecydowanie mój faworyt. Wchłania się w skórę jak w gąbkę , nie pozostawiając tłustej powłoki jak to ma w zwyczaju większość olejów

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Inne Oleje

  • olej lniany
    Olej lniany
  • olej rzepakowy
    Olej rzepakowy
  • olej z dyni tłoczona na zimno
    Olej z pestek dyni
  • Olej słonecznikowy tłoczony na zimno
    Olej słonecznikowy
  • ostropest plamisty
    Olej z ostropestu
  • olej z czarnuszki
    Olej z czarnuszki
  • Sezam
    Olej sezamowy
  • Krokosz barwiejski
    Olej z krokosza barwierskiego
  • olej konopny tłoczony na zimno
    Olej konopny
  • Lnianka siewna (Camelina sativa L.)
    Olej z lnianki (rydzowy)
  • wiesiołek
    Olej z wiesiołka
  • mak
    Olej makowy
  • kokos
    Olej kokosowy
  • gorczyca
    Olej z gorczycy
  • len złocisty
    Olej z lnu złocistego
  • Sezam indyjski
    Olej z czarnego sezamu
  • Olej z nasion chia

Zobacz także

  • Nasiona chia
  • Olej z nasion chia tłoczony na zimno
  • Syrop z jagody kamczackiej
  • Nasiona konopi łuskane